joi, 26 august 2010

Loialitatea

         O calitate rar intalnita , mai ales in aceste vremuri vitrege... insa nu vreau sa vorbesc despre loialitatea angajat- patron ( desi sunt oameni ) , ci despre loialitatea dintre oameni in general , despre loialitatea dintre mai multe persoane dragi , loialitatea fata de un prieten(a), iubit(a), sot(ie)....cineva drag..
  Este trist atunci cand iti dai seama pentru a nu stiu cata oara ca cineva in care aveai incredere si iti puneai toate sperantele si in care ai investit timp , rabdare , sentimente ...de fapt nu este asa cum credeai  si cand mai gasesti si dovezi deja zidul de incredere se darama in zeci ... mii de bucati cristaline .
      Loialitatea este o strada cu doua sensuri . Oamenii nu sunt loiali asa, din principiu. Loialitatea e un fenomen emotional si ea se castiga; de regula, cu eforturi. Ea nu se cere , se castiga...precum increderea.
   Loialitatea semnifica devotamentul, sentimentul de atasament al unui individ pentru un obiect, persoana, grup de persoane, un ideal, o datorie, o obligatie, sau o cauza etc.Aspectul negativ al loialitatii sunt considerate minciuna, tradarea, fanatismul.
   Si daca increderea , sinceritatea si loialitatea nu reprezinta temelia oricarui fel de relatie atunci intreb eu ...ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu